Free Joomla Templates by FatCow Coupon

BUSCADOR

EMOTIU CONCERT DE NADAL DE LA BANDA SIMFÓNICA UNIÓ MUSICAL DE LLÍRIA AMB ÀLVARO ALBIACH COM A DIRECTOR INVITAT

Publicado el Martes, 27 Diciembre 2016

 

  Àlvaro pertany a la promoció d’alumnes que en 1976 inauguraren el col·legi de la Unió i ací començà la seua formació musical com a clarinetista. L’any 1980, quan tenia dotze anys, ingressà a la  nostra Banda Simfònica i després a l’Orquestra. De ben xiquet ja participà amb la banda en una de les etapes més brillants del certamen de València i també formà part de la plantilla de músics  que en els anys vuitanta feren les gires per Mèxic, Alemanya i Bèlgica. També participà en els històrics dos concerts que la Banda Simfònica féu al Teatre Real de Madrid en 1983. Era la primera vegada que una banda no professional actuava en este emblemàtic auditori.

  Àlvaro ha desenvolupat una important carrera amb invitacions per a dirigir  destacades orquestres europees, així com les principals orquestres espanyoles, convertint-se en un dels millors directors que actualment hi ha a Espanya. Però és que a més a més, Àlvaro compagina la seua activitat simfònica amb una important presència en el camp de l’òpera i ha participat  en teatres i festivals de prestigi. També ha col·laborat amb solistes i directors d’escena reconeguts internacionalment. En  setembre de 2012  fou nomenat director titular de l’Orquesta d’Extremadura i des d’aleshores està desenvolupant una intensa activitat de concerts assolint un merescut prestigi reconegut per la crítica.

 En este concert nadalenc, la Banda Simfònica estava formada per una plantilla de 127 músics. La primera part del concert fou dirigida per Àlvaro,  el qual havia  elegit per a esta ocasió la pantomima de la sarsuela “Las Golondrinas”, de Jose Maria Usandizaga i el poema simfònic “Els Preludis”, de Liszt. Estes obres tenen unes  connotacions molt especials per a Àlvaro i les va elegir perquè foren de les primeres que de jovenet interpretà amb la nostra Banda Simfònica, en uns concerts que se celebraren al  mateix escenari del Teatre de la Unió i que ara ha sigut testic d’este concert de Nadal.       El públic que assistí al concert gaudí d’estes magnífiques interpretacions i de la direcció d’un mestre amb tanta personalitat i li va oferir uns calorosos i extensos aplaudiments. Seguidament Àlvaro, molt emocionat, dirigí unes paraules al públic perquè este concert havia servit per a reencontrar-se amb la seua societat i amb tants amics i companys de la Unió. Reconegué que li feia molta il·lusió dirigir  la seua Banda i animà a continuar treballant en la gran tasca educativa i musical que la Unió està portant endavant des de fa tants anys. Finalment oferí un bis, el pasdoble “Lo Cant del Valencià”, de Pedro Sosa i comentà que havia elegit esta obra perquè li portava molts records del seu antic mestre, José Maria Cervera Lloret, que era íntim amic del compositor Sosa.  

 La segona part del concert fou dirigida pel director titular, Pablo Marqués, amb una selecció d’obres més populars i pròpies dels concerts nadalencs. Així, s’interpretà el preludi del “Tambor de Granaderos”, una selecció de “La Tempranica”, la “Danza del Fuego”, de l’Amor Brujo i la “Dança Húngara número 6”, de Brahms. El concert finalitzà amb la interpretació d’una selecció de nadales. Com ja és tradició, en este concert s’oficià l’entrada d’onze nous músics de la Banda Simfònica i s’imposaren les insígnies d’or als músics que havien complit 40 anys formant part de la seua plantilla..   

Unió Musical de Llíria 

24 de desembre de 2016

Visto: 260