Free Joomla Templates by FatCow Coupon

BUSCADOR

CONCERT DE LA BANDA SIMFÒNICA AMB EL DIRECTOR BELGA INVITAT DIRK DE CALUWE

Publicado el Lunes, 11 Abril 2016

SEGON  CONCERT  DE  LA  BANDA  SIMFÒNICA

UNIÓ  MUSICAL  DE  LLÍRIA  DINS  DEL  NOU CICLE  DE DIRECTORS  INVITATS  A CÀRREC  DEL BELGA  DIRK DE CALUWE 

 

                        Amb una gran expectativa dels unioners, tingué lloc el  passat dissabte 9 d’abril el segon concert de la Banda Simfònica corresponent al cicle de directors invitats per a seleccionar al nou director titular. El segon invitat fou el belga Dirk de Caluwe  que dirigí magistralment la Banda Simfònica.  

 

            En este segon concert, la Banda Simfònica, formada en esta ocasió per una plantilla de 110 músics, interpretà un concert molt especial, on es combinava la música contemporània amb obres del gran repertori clàssic. S’interpretà el poema simfònic “Spartacus”, una de les belles pàgines amb molta força del compositor belga Jan Van der Roost. L’obra “I Got Rhythm”, de l’americà George Gershwin, una peça que prompte és convertí en un estàndard de jazz i que popularitzà la pel·lícula “Un americà a París. Estes dues obres era la primera vegada que les interpretava la nostra Banda Simfònica. Altres obres foren el pasdoble “Cielo andaluz”, de Pasqual Marquina, el preludi simfònic “La Torre del Oro”, de Gerónimo Giménez; el poema simfònic “Pins de Roma”, una de les principals obres de l’italià Respiggi i que feia 17 anys que la Unió no l’havia tornat a  interpretar; finalment, el “Mambo” del musical “West Side Story”, de Berstein. Com este concert s’emmarcava dins de la programació dels actes festius que Llíria està dedicant a Sant Vicent i organitzat per l’Ajuntament de la ciutat, també s’interpretà la peça “Romeria de Sant Vicent, de Gómez d’Edeta.

 

            Cal reconéixer públicament el gran esforç que han fet els músics de la Unió en la preparació d’este concert, ja que l’han tingut que preparar en menys de dues setmanes. També volem destacar la gran qualitat musical que demostraren tots els jòvens solistes que participaren en el concert. Una mostra més de la vitalitat, esperit de treball i joventut que predomina en l’actual plantilla de músics de la Unió

 

            Davant els calorosos i llargs aplaudiments d’un públic totalment entregat, el mestre  hagué d’eixir a saludar diverses vegades. Finalment es dirigí en valencià al públic i com a bis tornà a repetir el “Mambo”. El mestre Dirk de Caluwe està considerat un dels millors directors de banda de Bèlgica, on ha compaginat el seu treball com a solista i músic d’orquestra amb la seua carrera de director i professor en el Reial Conservatori d’Anvers. Ha dirigit a nombroses orquestres europees i durant 20 anys ha sigut el director d’una de les principals bandes de vent de Bèlgica, la Royal Wind Band Ste Cecilia Zele. Actualment és el director musical de la Royal Wind Band Schelle, la Jove Orquestra Simfònica de Limburg i principal director invitat del Brass Band Festival (Bèlgica).

 

            El tercer i últim concert del cicle de directors invitats se celebrarà el dissabte 28 de maig de 2016, a les 19 hores, en el nostre Teatre-auditori. En esta ocasió, la Banda Simfònica serà dirigida pel valencià Pablo Marqués Miralles, que malgrat la seua joventut, ja compta amb una brillant  trajectòria musical,  un impressionant currículum i una gran experiència, tant a nivell nacional com internacional, dirigint a destacades orquestres. 

 

            També volem anunciar-los els pròxims dos concerts que s’oferiran durant este mes d’abril al nostra Teatre-auditori. El primer estarà a  càrrec de la Banda Juvenil Unió Musical i tindrà lloc el dissabte 16 d’abril, a les 19 hores. El segon concert tindrà lloc el dissabte 23 d’abril, a les 19 hores i l’oferirà la nostra Orquestra Simfònica Unió Musical i l’Orquestra de Cordes del Conservatori de Mallorca.  

Visto: 482