Free Joomla Templates by FatCow Coupon

BUSCADOR

PRIMER CONCERT DE LA BANDA SIMFÒNICA DINS DEL CICLE DE DIRECTORS INVITATS A CÀRREC DE FRANCISCO VALERO

Publicado el Lunes, 29 Febrero 2016

          En este primer concert, la Banda Simfònica, formada en esta ocasió per una plantilla de 115 músics, interpretà obres com “l’Obertura Festiva” i la “5ª Simfonia” (IV moviment), ambdós de Schostakovich; “Tríptic a la Unió Musical de Petrer”, de Juan José Poveda; el pas-doble “Del Perelló a Catarroja”, de Serrano i la “Marcha Burlesca”, de Palau. Davant els calorosos i llargs aplaudiments, el mestre  dirigí unes paraules al públic i oferí un bis, el benvolgut pas-doble “Llíria”, del compositor d’arrels unioneres, José Maria Martin Domingo. Cal dir que totes les obres del programa foren dirigides sense partitura pel mestre Francisco Valero, el qual ha segut  qualificat pels especialistes com un dels directors jòvens més interessants dels últims anys. Una verdadera revelació, després de la seua participació en alguns dels més prestigiosos concursos de direcció orquestral, així com en festivals d’àmbit mundial. Ha estudiat en les millors acadèmies internacionals, amb directors consagrats i ha dirigit orquestres de nombrosos païssos d’Europa, Amèrica i Àsia. El seu treball amb solistes ha sigut altament reconegut pels col·legues i crítics, incloent la col·laboració amb grans músics. A pesar de la seua joventut, el mestre Valero ja compta amb un ample repertori de música contemporània, simfònica i òpera.   

             Els altres dos concerts estaran a càrrec del director belga, Dirk de Caluwe (9 d’abril de 2016) i del valencià  Pablo Marqués Miralles (28 de maig de 2016). Cal dir que este primer concert, així com els altres dos, comptaran amb un repertori  diferent, i s’interpretaran obres en primera audició per la Banda Simfònica. Els pròxims dos directors, també compten amb una brillant  trajectòria acadèmica, un impressionant currículum i una gran experiència, tant a nivell nacional com internacional, dirigint a destacades orquestres. 

             Per altra banda, volem anunciar-los que el pròxim dissabte 27 de febrer la Banda Simfònica viatjarà a la ciutat d’Amposta, invitada per la Societat MusicalLa Lira Ampostina per a oferir  en el seu auditori un dels concerts més destacats que celebraran dins dels actes commemoratius del centenari d’esta institució. Este concert també serà dirigit pel mestre Francisco Valero. 

Visto: 467