Free Joomla Templates by FatCow Coupon

BUSCADOR

ÀLVARO ALBIACH DIRIGIRÀ EN EL CONCERT DE NADAL DE LA BANDA SIMFÒNICA UNIÓ MUSICAL DE LLÍRIA

Publicado el Miércoles, 21 Diciembre 2016

 

Àlvaro inicià la seua formació com a clarinetista en la Unió Musical de Llíria, ingressant en la nostra Banda Simfònica en 1980. Però ja des de la seua joventut ha tingut una gran passió per la direcció musical. Amb quinze anys ja dirigia l’Agrupació Musical Edetana “Vicente Giménez” de Llíria i amb 18 anys la banda d’Utiel. I és que Àlvaro ha tingut una gran experiència en la direcció de bandes dirigint també les de Catarroja, Requena i la de Santa Cecília de Cullera. 

Ha assistit als cursos d’estiu de Direcció d’Orquestra de l’Acadèmia de Salzburg amb el professor M. Gielen. En la seua formació com a director han intervingut batutes de prestigi com Michael Gielen, José Mª Cervera Collado, Antoni Ros Marbà o Jesús López Cobos. 

Però l’obtenció del Gran Premi del Jurat i el Gran Premi del Públic en la 46ª edició del prestigiós Concurs Internacional de Jòvens Directors d’Orquestra de Besançon en 1999 suposà el punt de partida de la carrera professional d’Alvaro Albiach. Des d’aleshores ha desenvolupat una important carrera amb invitacions per a dirigir a importants orquestres com la Wiener KammerOrchester, la NDR Ràdio Philharmonie d’Hannover, Trondheim Symphony, Orchestre d’Auvergne, Flemish Ràdio Orchestra , Würtembergische Philharmonie, Orquestra Nacional de Lyon, Orquestra del Capitol de Tolouse, la Simfònica d’Hungria..., així com les principals orquestres espanyoles: Orquestra Nacional d’Espanya, de la Ràdio Televisió Espanyola, Simfònica de Tenerife, Galícia, Barcelona, València, Ciutat de Granada...

A més a més, Alvaro compagina la seua activitat concertística amb una important presència en el camp de l’òpera i ha treballat en teatres i festivals de prestigi. També ha col·laborat amb solistes i directors d’escena reconeguts internacionalment, entre els que cal destacar a Juan Diego Flórez, Nancy Fabiola Herrera, Pietro Spagnoli, Mario Brunello, Fèlix Ayo o Amaury Coyetaux. 

En setembre de 2012 fou nomenat director titular i artístic de l’Orquestra d’Extremadura i des d’aleshores està desenvolupant una intensa activitat de concerts i assolint un merescut prestigi reconegut per la crítica. 

En el concert de la Banda Simfònica del 23 de desembre, Alvaro Albiach dirigirà la primera part, interpretant “Las Golondrinas” (pantomima), de José Mª Usandizaga i “Els Preludis”, de Liszt. La segona part del concert estarà a càrrec del director titular, Pablo Marqués, i s’interpretarà “El Tambor de Granaderos” (preludi), de Ruperto Chapí; “La Tempranica” (selecció), de Gerónimo Giménez; “Dança del Foc (Amor Burjo)” de Manuel de Falla i la “Dança Húngara núm. 6 de Brahms. En este concert també es farà l’entrada oficial d’onze nous membres de la Banda Simfònica. 

Unió Musical de Llíria 

20 de desembre de 2016

Visto: 444