ORQUESTRA SIMFÒNICA UNIÓ MUSICAL DE LLÍRIA

L'Orquestra Simfònica va ser presentada per primera vegada l'any 1.982 , i va commemorar el seu primer aniversari oferint un concert a SM la Reina Na Sofia al Palau de la Zarzuela . El 1984 ofereix un concert al President del Govern en els Jardins del Palau de la Moncloa .


Entre els programes interpretats , cal destacar " El Messies " de Haendel juntament a la " Soman Fairfield Corale " ( EUA) o les seves actuacions en el cicle " Sagunt a Escena" , promogut per la Generalitat Valenciana , al Palau de la Música de València i Saló de Cristall de l'Ajuntament de València . També cal destacar l'estrena mundial de la " Cantata " de l'autor Salvador Doménech a la Sala Iturbi del Palau de la Música de València , al costat d'un conjunt coral format per més de cent cinquanta veus , estrena que posteriorment es va tornar a interpretar a causa de el seu gran èxit , a l'Auditori de la Ciutat de Torrent . També ha participat en la cloenda dels Campionats d'Europa d'Atletisme en Pista Coberta , celebrats al Velòdrom Lluís Puig de València . Així mateix ha participat en diferents edicions del Festival Internacional per a Joves Orquestres de la Ciutat de València i en el qual anualment es celebra a la localitat alacantina de l'Alfàs del Pi, denominat " Mozartmania ", així com en nombroses localitats de la Comunitat Valenciana.

 
Ha realitzat gires per Espanya , Europa i Amèrica del Sud , destacant la portada a terme a Alemanya l'any 1996 , els concerts oferts l'any 1.999 al Festival Internacional de Joves Orquestres que organitza la Nayo , celebrats a les ciutats escoceses d'Edimburg i Glasgow , així com la gira efectuada per França durant el mes de juliol de l'any 2.001.També cal destacar la gira realitzada en cuba al 2005 amb dos concerts , al " Amado Roldan " i en la Catedral de "Sant Francisco" . En nadal de 2005 va participar al costat del " Orfeó Universitari de València" i la Soprano M ª José Cifre Llull , interpretant l'obra de John Rutter " Magnificat " . Al maig de 2.013 va interpretar un concert amb el cantautor valencià, Pau Alabajos .


Des de la seva fundació ( 1.981 ) l'Orquestra de la Unió Musical , ha estat dirigida per Don Bernardo Adam Ferrero  Don Pablo Sánchez Torrella, Don Francisco Cabrelles Romero, Don Enrique Artiga Francés , Don Miguel Gorrea Barea , Don Jose Miguel Micó Castellano , Don Constantino Martínez Orts , Don Anselmo Antonio Villaroya Vilar, Don Jordi Bernàcer Valdés, Don Joan Pau Hellin Chaparro, Don Hilari Garcia Gázquez . D. Francisco Llopis Agustí . D. Ernesto Verdeguer Ortiz .